петък, 2 юли 2010 г.

It all begins with a choice

Да всичко започва с избор. Преди да започнете да четете бъдете наясно с едно: бях вдъхновена за този пост от филма & книгата на Стефани Майер "Затъмнение" от сагата "Здрач".

Ако сте чели/гледали знаете, че Бела трябва да избира между Едуард & Джейкъб. Между вампир & върколак. Btw, избира вампира. Избира да бъде безсмъртна, без биещо сърце и ледено студена. А ако беше избрала върколака, щеше да е топла, с биещо сърце и смъртна.

Въпросът е ние какви избори правим. Всяка една наша крачка започва с избор. Дали правим правилните? Ами май не винаги. Май по-скоро избираме вампири от колкото върколаци. Може би обичаме повече да рискуваме. Безстрашни ли сме пред неизвестното или само се правим на такива? Бела обаче знае какво я очаква и се жертва за любовта си. И ние ли се жертваме когато често пъти правим грешните избори? Компромиси последвани от грешки или обратното - знаем в какво се забъркваме и точно защото има адреналин ни харесва?

Избор. Избори. Изборът. Да правим се и ни е страх. Още преди да се жертваме знаем какво следва. Учим се от грешките си. А аз? Аз определено съм от отбора на вампирите. :-)

Няма коментари:

Публикуване на коментар